marți, 3 mai 2011

Noul CV European

Odata cu formarea diverselor institutii si organizatii din cadrul Uniunii Europene a aparut si necesitatea de procese si instrumente care sa faciliteze atingerea diverselor obiective in cadrul Uniunii Europene. Astfel a aparut si a inceput a fi promovat cv-ul in format Europass, cv care este considerat de foarte multi cel mai elocvent model si format de cv european. Deja acesta este folosit intens in multe, daca nu chiar toate institutiile Uniunii Europene, fiind unul dintre principalii pasi cu care un candidat, in cautarea unui loc de munca in cadrul institutiilor UE, trebuie sa se familiarize.
Multe companii private au considerat modelul de cv in format Europass ca fiind foarte util. Ca urmare la locurile de munca disponibile in domeniul privat puteti intalni mai mult sau mai putin ocazional cerinta ca cv-ul candidatilor sa fie trimis in format european. Totodata multi candidati au gasit foarte facil si util modelul de cv europass, si ca urmare au adoptat folosirea acestuia chiar si in mediul privat in momentul aplicarii pentru un anumit post. Site-ul cveuropean.ro promoveaza modelul de cv european in fomat Europass, cat si alte resurse utile in cariera si la gasirea unui loc de munca, modele de cv, scrisori de intentie, etc.

Redactarea CV-ului / Curriculum Vitae: ce trebuie sa stiti?

Redactarea unui CV (Curriculum Vitae) este o tema foarte importanta in aceasta calatorie de a gasi jobul pe care il cautati.
In orice industrie, prima aparenta si continutul CV-ului dumneavoastra este un factor definitiv in procesul de aplicare pentru un interviu. De asemenea este important sa creati un CV care sa reflecte imaginea profesionala

Despre CV
CV-ul Europass se elaborează pornind de la formatul european comun pentru curriculum vitae (CV) propus prin Recomandarea 2002/236/CE.
El oferă persoanelor fizice un model pentru prezentarea sistematică, cronologică și flexibilă a calificărilor și competențelor lor. Se oferă îndrumări speciale pentru diferitele câmpuri și au fost elaborate, de asemenea, un set de linii directoare și exemple, pentru a ajuta cetățenii să completeze CV-ul Europass.
CV-ul Europass include următoarele categorii pentru prezentarea:
- informațiilor privind datele personale, competența lingvistică, experiența de lucru și achizițiile educaționale și de formare profesională;
- competențelor suplimentare ale individului, în special competențele tehnice, organizaționale, artistice și sociale;
- informațiilor suplimentare care ar putea fi adăugate la CV-ul Europass, sub forma uneia sau mai multor anexe.
CV-ul Europass este un document personal, care conține declarații personale, scrise de cetățeni.
Modelul este detaliat, dar cetățenii pot alege rubricile pe care doresc să le completeze. Cetățenii care completează formularul electronic – fie descărcat, fie on line – ar trebui să poată elimina orice rubrică pe care nu doresc să o completeze. De exemplu, o persoană care nu dorește să-și indice sexul sau care nu are competențe tehnice specifice de declarat ar trebui să poată elimina aceste rubrici, astfel încât pe versiunea imprimată sau pe ecran să nu apară spații necompletate.
CV-ul Europass constituie elementul central al Europass: portofoliul Europass al unui/(unei) cetățean/(cetățene) include CV-ul Europass completat de el/(ea) și unul sau mai multe alte documente Europass, în conformitate cu educația specifică și experiența sa profesională. Formularul electronic al CV-ului Europass ar trebui să ofere posibilitatea stabilirii de legături de la secțiunile sale la documentele Europass relevante, de exemplu de la secțiunea de educație și formare profesională, la Suplimentul la Diplomă sau la Suplimentul la Certificat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu